Blogia
ORAIN/Euskal Aldizkaria Katalunian

Victòria Santander demostra que el Vostè està acreditat mai va dir cap falsedat sobre els maltractaments a les dones

Dissabte 6 de setembre,Tele 5,programa “La Noria”,presentat per Jordi González i,com a entrevistadors,els periodistes Maria Antonia Iglesias (exdirectora d´informatius de TVE en l´època de Felipe González),Josep Calabuig (periodista valencià ex d´Interviú) i Pilar Rahola (badalonina de mena,exlíder d´ERC i el PI-Partit per la independencia- i tertuliana permanent d´en Josep Cuní a TV3). Mai hauria escrit res d´això si no és per una dona a la què penso “ajudar” des d´aquesta columna:Victoria Santander. Si,aquesta dona de 32 anys que un bon dia  va veure com el seu xicot,Antonio Puerta –cocainòman reconegut-,li intenta treure el mòbil en la porta d´un establiment hoteler que la fa caure (ella diu que pateix vertígen) i que un home amb consciència social com és el professor Jesús Neira intenta defensar-la fins al punt que Puerta acaba per estabornir-lo i que una sèrie de negligències mèdiques de Salud Madrid acaben per deixar-lo en l´estat de coma en què es troba en el moment de redactar aquesta columna degut a la deficient salut física del professor. Es a dir,no estava en condicions físiques plenes per ajudar ,però tot i així va intentar -ho fer amb la Victòria.

I dic que la penso “ajudar” perque,ja què va estar molt mal assessorada,tal i com van dir els tres periodistes i,fins i tot,va haver de reconéixer el mateix González, crec que fora bo que li diguéssim quines persones poden assessorar-la “bé”.

En primer lloc,protecció personal.Li recomano el regidor socialista de Martorell,Toni Mantis,i l´agent 1949 del cos dels Mossos d´Esquadra.Són uns grans experts en protecció personal i n´estem segurs que el primer treurà la mà com va intentar fer contra el líder del PP badaloní,Xavier Garcia Albiol,mentre que el segon veurà “habitualitats” en qualsevol cosa que li puguin fer a la srta.Santander. També inclouria al jove pensador martorellenc Jordi López Font per si pot donar algún cop de mà en la seva jovenívola reflexió.

En segon lloc,protecció jurídica.Una advocada de primera:l´advocada de la Generalitat, que va estar vinculada al departament d´Interior, Marta Gordi.És algú que escolta,però no contesta i et deixarà sense guió per les entrevistes i declaracions judicials que puguis fer,Victòria.També la cúpula d´Interior de la Generalitat et pot ajudar amb el seu silenci.Com que són d´ICV,segur que només parlaran de la srta.Santander amb la vicepresidenta del govern espanyol,Maria Teresa Fernández de la Vega.

I parlant de socialistes,la tercera proposta,el suport polític i social.La líder ha de ser la regidora de la dona de l´Ajuntament de Badalona,Paquita Teruel,gran coneixedora en lleis i ajudes a les dones maltractades.També rebràs el recolzament de la vocal de la Federació d´Associacions de Veïns de Badalona i de la Confederació d´ Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC),Margarita Montaner,i l´ex-alcaldessa de Montgat,Rosa Alemán,les quals tenen una alta sensibilitat sobre aquesta matèria i ajuden (a caure més) ,des de l´administració i les entitats socials esmentades,a totes les dones maltractades.Es més,tenen un “spàrring” per a què la srta.Santander faci un curset de defensa personal. (Apunt:Això si,Victòria,si et porten l´spàrring,compte,que ja té 58 anys i de tant conduir un cotxe municipal,beure cervesa i intentar no dormir amb la dona ja no té les habilitats del passat).

I,finalment,per a què el teu nòvio no ho passi malament,tenim un camell de primera.Donarem les inicials per allò de la intimitat personal:JCL.Això si,Victòria,aconsella aquest home que et dóna vertígens que no s´ajupi gaire...sobretot a la dutxa.

I només dos apunts.Et recomanaria el responsable de l´oficina d´Acció Ciutadana de Sant Andreu,Josep Expòsito,per cobrir les teves atencions personals (sent una dona tan atractiva com ets crec que rebràs totes les atencions del món –veure articles anteriors del Vostè està acreditat- mentre la gent del districte de Sant Andreu continuarà patint cues de dues hores per a fer una gestió a la oficina esmentada) i et presentaria qui podria recolzar les teves contradiccions,però això més endavant,ja què primer hem de reunir aquest equip,que ha d´evitar que caiguis de nou per vertígen!.

Com heu pogut llegir,el que li dic a la srta.Santander després del seu xou televisiu és irònic,però té una veritat lamentable:moren moltes dones perque d´altres menteixen o no fan gens bé la seva feina des dels seus llocs de responsabilitat en aquesta qüestió o hi ha persones,com polítics de poble o polícies,que confonen realitat amb la seva ignorància,perque no donen més de si.

Lamentablement,les persones que esmento existeixen i són reals i ells i elles són el perill real per a les dones,més enllà de quants homes desequilibrats pugui haver que aixequin la mà. Gràcies a l´enteniment d´aquestes persones,la violència de gènere no s´ha d´entendre com un problema,sinó ens volen fer entendre que “és el que hi ha”. Victòria Santander ha escenificat en públic el que un bon dia vaig denunciar en un  ple al 2002 i del que més endavant he hagut de patir en carn  pròpia tant personalment com pels articles d´aquesta columna.(Pd:Text dedicat a Mercedes Molina,víctima de violència de gènere que aquest servidor de tots vostès ha ajudat a la seva família en la mesura del que ha pogut,tot i  tenir un PSC en contra i un Josep Expósito torpedejant aquesta defensa quan va existir una bona voluntat per part de la família de Mercedes envers a totes les dones que són protegides en cases d´acollida).

 

0 comentarios