Blogia
ORAIN/Euskal Aldizkaria Katalunian

La UE nega que es persegueixi el castellà i que el català és una llengua secundària fins i tot per la mateixa Generalitat

El debat sobre la persecució del castellà a Catalunya va arribar ahir a Brussel·les. Però la Comissió Europea va deixar clar que el model lingüístic funciona a la perfecció i que no ha rebut cap queixa sobre discriminació del castellà. Malgrat les campanyes de la Brunete mediática i de Ciutadans, la política lingüística de la Generalitat va rebre el suport de la màxima institució europea.

El comissari europeu de Multilingüisme, el romanès Leonard Orban, va elogiar el model lingüístic de Catalunya i va treure importància a les campanyes i queixes per una suposada persecució o discriminació del castellà. «Romanesos que viuen a Barcelona m'han explicat que estan impressionats per la capacitat de molta gent de canviar d'una llengua a una altra sense cap dificultat i sense ni tan sols adonar-se que ho estan fent», va assegurar Orban.El comissari europeu va dir que viure a Catalunya sense parlar la llengua catalana no suposa cap problema al carrer, al contrari del que han denunciat partits polítics com el PP i Ciutadans. A més, va recordar que la Comissió ha traduït al català el web de la seva representació a Barcelona.

DE LA NOTÍCIA A L´OPINIÓ

I pensem que hi tenim a Laura Veciana com a ajudant d´aquest estudi!

No cal fer cap comentari més enllà del que ja sabiem i en articles anteriors d´aquesta columna ja vam expressar aquesta opìnió.Ara bé,ha degut ser un romanés el que ha hagut de ratificar el que ja sabiem i,a més,hem de recordar que els romanesos son atesos en centres de la Generalitat.El que hem de tenir molt clar és que la Generalitat és tan acollidora que no es creu ni tan sols l´aplicació de l´article 6 de l´Estatut de Catalunya.No és que els catalans ens passem ràpid,sinó és que som ximples de tan integradors i acollidors que som.Això que significa? Que si el nostre govern,el que governa Montilla,permet això,la meva pregunta és per què demanen nivells de català o  tenim TV3?.Ah,és veritat,m´oblidava,tenint gent com Laura Veciana com a cap de personal de la Secretaria d´Acció Ciutadana,el perfil lingüístic només es demana a aquells que hi tenen plaça.Els que hi tenen carnet de Convergència ho convaliden tot:el lloc de treball,la llengua (que no parlen ni que els matin)...Cal realment seguir parlant en català?.

0 comentarios