Blogia
ORAIN/Euskal Aldizkaria Katalunian

Vostè està acreditat:Què volen aquesta gent d´ERC?

Fa molts i molts anys,quan el franquisme entrava en el seu tram final,la Maria del Mar Bonet va treure una cançó simbòlica:” Què volen aquesta gent que ve de matinada?”.Doncs ni que el Vostè està acreditat ho hagués fet amb voluntat per a fer realitat aquesta frase.No només aquesta gent ha entrat de matinada,sinó amb traïdoria,amb arengada i provocant un desgavell en plena festivitat del trentè aniversari de la Constitució Espanyola.Si,estic referint-me al cap de setmana de bojos que els responsables d´ERC han agafat i que aquesta columna va avançar amb la traïdoria d´en Joan Puigcercós en la presentació del llibre del conseller per EA a Eusko Jaurlaritza,Joseba Azkarraga.

Que han volgut fer aquesta gent? Doncs aquest cap de setmana,en Joan Ridao (si,el de la foto) ha lamentat la mort d´Inaxio Uria,però no vol “oblidar” la veu de milers d´euskalduns silenciats per la Llei de Partits i recordar-nos que el 55% de la població espanyola no va votar la Constitució,fet que la “deslegitima”;a continuació,el partit ha demanat al rei,al príncep i a les forces de seguretat espanyoles (des de l´exèrcit a la polícia) que parlin en català,mentre,alhora,la encarregada d´ERC a Eivissa,Esperança Marí demana que es posin en marxa les “parelles lingüístiques” a Ses Illes i hem acabat de rematar la jugada que,en plena orgía de les JERC,va el diputat al Congrés espanyol, Joan Tardà (si,el germà del gran amant dels Rolling Stones a Icat FM),demanant la mort dels Borbons i dient que el Tribunal Constitucional espanyol és corrupte enmig de l´esmentada orgía juvenil al.legant estar en la plena escalfor dels cadellets independentistes i rememorant frases de 1714,quan vam perdre la independència.

Que sabem que la gent d´ERC llegeix aquesta columna ens consta tant a mi com al servidor,que ja hem dit per activa i per passiva qui són els d´ERC,però que aquest cap de setmana de neu, suposada manca de crisi i pont prenadalenc hagin fet de les seves mentre en el pseudovicepresident Carod i el conseller d´Innovació i Universitats Huguet estan salvant el que poden al Japó (amb bandera d´Espanya inclosa) per evitar que els menja-sushis deixin un munt de gent al carrer a l´àrea metropolitana de Barcelona no té nom.

Tenim problemes molt seriosos al pais,tenim un munt d´empreses que estan aprofitant la maror d´una crisi macroeconòmica per posar moltes persones a les oficines de l´atur com per començar a muntar espectacles en tres dies.

Espectacles per part d´en Ridao.La Constitució està desactualitzada? Es veritat,hi ha un article,el 20,que el teniu no desactualitzat a Esquerra,sinó oblidat! I encara més a un diputat que abans defensa el deure de l´ús del castellà que la seguretat dels catalanoparlants (o és que hem oblidat que feies pels badalonins i les badalonines quan denunciàvem els abusos de la policia espanyola cabrejada perque havia de marxar per l´arribada dels Mossos) i encara vols defensar als abertzales? Sisplau! Sigues tan intel.ligent com Josep Sànchez Llibre (el diputat d´UDC al Parlament Espanyol),que té molt clar que Galeuscat no funciona i que més val que ens busquem les garrofes perque els euskalduns i els gallecs estan farts dels catalans.Per què serà que ni els nostres aliats ens volen?.Només per pactar amb Zapatero?.Això no ens ho creiem.

Anem per l´espectacle de Marí.Parelles lingüístiques?.El que s´ha de fer complir la llei i punt.Ah,no,que les lleis són espanyoles i que millor és el diàleg i fer entendre la utilitat que no pas la imposició.Hipocresia,sra.Marí,això se´n diu hipocresia i no mirar la palla en ull propi.

I,finalment,el gran mestre Tardà.Què hem de dir? Que pugui estar d´acord amb ell en el contingut o en les formes podria ser un debat interessant,però de què haig de parlar amb algú que llença a un munt de joves a la burrada de fer fogueres de Sant Joan enmig de la part vella de Barcelona? De què haig de parlar amb qui vota a favor de callar els crítics amb la línia presa pel partit? Que morin els Borbons? Més val que guardeu el “Bourbon” a l´armari,perque en dies de festa és força indigest. I més val que pensi que és el whisky,perque,com ja es va publicar al setmanari “El Temps” fa uns tres anys,teniu un exconseller que deu superar els índexs d´alcoholèmia sistemàticament,perque sinó no s´entenen certes respostes quan tenia un càrrec.En resum,que el Vostè està acreditat sobre Puigcercós va ser un avanç del que ens trobem a la tornada del pont.I encara haurem d´estar agraïts que hi hagi 5 morts a Gavà mentre perdem el temps en aquests xous i no controlar que Gas Natural,Fecsa-Endesa i Agbar no sigui les empreses catalanes que eren.Ara no només no ho són,sinó que,per reduïr costos,agafen gent amb el NIE que imposen en nom de Catalunya la llengua que anomeneu imposada. Bocamolls que sou a ERC.Artur Mas manarà gràcies a vosaltres,esteu fent el llit a Montilla i vosaltres acabareu sense menjar ni del plat dels nacionalistes ni del plat dels socialistes,que ja tenen clar que amb qui nens se´n va a dormir,mullat es lleva.

Penso que la Maria del Mar hauria d´actualizar la cançó i preguntar “Que volen aquesta gent,que ens molesta a tots els Països Catalans?”.

0 comentarios